Vallási győzelem a Bíróságon! Hatályon kívül helyezték a Nemzeti Nyomzó Iroda és a Főügyészség jogellenes házkutatási akcióját.
2018. február 24. írta: Szcientológia objektíven

Vallási győzelem a Bíróságon! Hatályon kívül helyezték a Nemzeti Nyomzó Iroda és a Főügyészség jogellenes házkutatási akcióját.

Jogellenes volt a Szcientológia Egyház lerohanása – a Bíróság igazságot szolgáltatott

szcientologia-egyhaz-es-nav.jpgFotó: Szcientológia Egyház

Egyértelműen jogellenes volt a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) razziája a Szcientológia Egyháznál, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az akciót megalapozó határozatot. Ennek nyomán a Nemzeti Nyomozóirodának vissza kell szolgáltatnia a több száz doboznyi jogellenesen lefoglalt iratot és informatikai eszközöket.

Erőteljes sajtóérdeklődés mellett zajlott 2017. október 18-án az NNI akciója a Szcientológia Egyház budapesti székházában, amelynek során – mint kiderült jogellenesen – folytattak házkutatást, illetve foglaltak le iratokat és informatikai eszközöket.

A Szcientológia Egyház és jogi képviselői panasszal éltek, és jelezték jogi kifogásaikat. A panaszt a Fővárosi Főügyészség ugyan elutasította, de a Bíróság végül mind az NNI, mind a Főügyészség határozatát hatályon kívül helyezte.

2137522_ba34a8687c99d6bdda70c30148b89a0a_wm.jpg

Szikinger István (Fotó: Beliczay László, MTI)

„A Bíróság kiemelte, hogy a nyomozó hatóság több ponton is törvényt sértett az eljárásában, és alapjaiban sérült a szükségesség és arányosság elve az intézkedés során. Ez a bírósági határozat jelzés értékű lehet a többi hatóság részére is, hogy jóhiszeműen és hivatali hatalmukat a törvényes kereteken belül gyakorolva forduljanak – jelen esetben – a Szcientológia Egyház felé” – mondta Szikinger István ügyvéd.

20160721szcientologia-es-ami-mogotte-van1.jpg

„Nyilvánvalóan nagyon örülünk a Bíróság döntésének, és reméljük, hogy az egész eljárás hamarosan lezárul. Természetesen továbbra is együttműködünk a hatóságokkal, hiszen biztosak vagyunk ártatlanságunkban” – nyilatkozta Miklovicz Attila az egyház szóvivője.

Miklovicz Attila, szóvivő - Szcientológia Egyház 

Forrás: SzcientologiaNeked

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr8413694260
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása