Magyarország egyik legelkötelezettebb véradója is szcientológus
2018. március 19. írta: Szcientológia objektíven

Magyarország egyik legelkötelezettebb véradója is szcientológus

parragh-lajos.jpg

Száz után már nem számolta, hogy hányszor adott vért Magyarország egyik legelkötelezettebb véradója, Parragh Lajos. Elmondása szerint jóval 100 véradás felett jár, már 21 éves kora óta évi 3-4 alkalommal ad vért. Most 64 éves, számításunk szerint már 150 alkalom felett járhat.

Idén már adott egyszer vért, és még készül, hogy 2-3 alkalommal adjon. Jövőre már nem tud, 65 év ugyanis a felső korhatár. A 43 év véradás alatt csak egyetlenegyszer utasították vissza a vérét egy kisebb megfázás miatt. Egyébként nem beteges típus.

Mi motivál egy személyt arra, hogy több mint 150-szer hagyja magát megszúrni?

„Olyan a vércsoportom, hogy mindenkinek jó, és emiatt rengeteg embernek tudok vele segíteni. Még mindig félek a tűtől, nem tudtam megszokni, de ennek ellenére csinálom” — mondja Parragh Lajos.

Régen 6 dl vért vettek le, ma már új szabályzat van, és csak 4,5 dl a megengedett, de ez is megterhelő. Elég sápadt és gyenge utána. De a véradások napján, amikor a leragasztott karjára néz, az emlékezteti rá, hogy ismét segíthetett.

Mikor megjelenik a véradáson, sokszor felismerik, mivel beszélgetni szokott azokkal, akik leveszik a vérét. Így kötődtek az ismeretségek. Lajos szcientológus, és azért ad vért, mert tudja, hogy ezzel segít az embereken. Megfigyelte, hogy másnap nagyon könnyűnek érzi magát. Azt mondja, talán azért, mert jót tesz a testnek, ha megszabadul egy kis vértől, de lehet, hogy azért, mert ha az ember tud segíteni, akkor az boldogsággal tölti el. Hogy mi miatt van igazán, még nem sikerült rájönnie.

Parragh Lajos a Szcientológia Egyház önkéntes lelkészeként arra biztatja az embereket, hogy adjanak vért, mert nagyon jó érzés másoknak segíteni. Neki ez az utolsó éve, de kimutatások szerint egyre több vérre van szükség Magyarországon.

Az aktuális véradási helyszíneket a Magyar Vöröskereszt Véradás honlapján lehet megtekinteni: http://www.veradas.hu/adj-vert/veradasok

Forrás: SzcientológiaNeked

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr3613739162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása