A Szcientológia Egyház státusza Magyarországon
2018. június 24. írta: Szcientológia objektíven

A Szcientológia Egyház státusza Magyarországon

A Szcientológiának ugyanúgy kell működnie ma Magyarországon, mint több száz másik vallási felekezetnek. 

A Szcientológia magyarországi alapításakor, azaz 1991-ben egyházként lett bejegyezve. A 2013-ban történt, korábbihoz hasonló törvényes bejegyzés szerint is vallási tevékenységet végez. A felekezet jelenleg is érvényben lévő neve, ahogyan az a hivatalos nyilvántartásban is szerepel: Magyarországi Szcientológia Egyház.

sketch002.jpg

A Fővárosi Törvényszék hivatalos kivonata

További adatok:

Ugyan az Emberi Jogok Európai Bírósága azt a határozatot hozta 2014-ben, hogy a magyarországi  egyházügyi törvény (2012) megsértette a vallásszabadsághoz való jogot, Magyarország kormánya továbbra is elutasítja a döntés betartását, sőt növelte a korlátozó intézkedéseit minden vallási kisebbséggel szemben.

Vallási tevékenységek sora jellemző a Szcientológia gyakorlatára

sketch003.jpg

Az összehasonlító vallástudomány, a vallástörténet, a vallási tanulmányok és a szociológia területének legnagyobb szaktekintélyei egyetértenek abban, hogy a Szcientológia világvallás. A fő és fejlődő világvallások iránti érdeklődésükből fakadóan neves tudósok számos tanulmányt, véleményt és értekezést publikáltak, amelyek a Szcientológiát vizsgálták a világvallásokra alkalmazott kritériumok ellenében, mely kritériumok alapján bírálnak el minden vallást.

sketch004.jpg

Bár ezek a szakértők és tudósok a saját egyedi kulturális hátterükből és elemzési módszerükből indulnak ki, egymástól függetlenül mind arra a következtetésre jutottak, hogy a Szcientológia rendelkezik egy valódi vallás szükséges összetevőivel és jellemzőivel.

sketch005.jpg

sketch006.jpg

Aki a Szcientológia írásait tanulmányozta, felismerheti annak vallásos mivoltát

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr4214069223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása