NEW YORK 9/11
2017. december 08. írta: Szcientológia objektíven

NEW YORK 9/11

BOLYGÓSZINTŰ KATASZTRÓFAKEZELÉS

ELHIVATOTTSÁG ÉS TÖRŐDÉS

 

Az önkéntes lelkészi katasztrófakezelő csapat 2001. szeptember 11-én New Yorkban alakult, a Világkereskedelmi Központot ért katasztrófa során.

Alig néhány órával a katasztrófa bekövetkezte után, a New York-i önkéntes lelkészek már ki is értek a helyszínre, azonnali segítséget nyújtva a mentést végző személyzetnek, igyekezve rendet teremteni a káoszban. Folyamatosan érkeztek az Egyesült Államok minden részéből és más országokból is, míg végül már 800-an voltak a helyszínen, megszakítás nélkül dolgozva heteken át a New York-i mentőcsapatokkal.

Az önkéntes lelkészek gondoskodtak a károsultak testi szükségleteiről is azzal, hogy ételt, vizet, ruházati cikkeket és egyéb szükséges holmikat biztosítanak. Szcientológia asszisztokkal – olyan eljárások, amelyek segítenek a személy testi-lelki kényelmetlenségeit enyhíteni – segítettek a rendőröknek és a tűzoltóknak megbirkózni a stresszel, a kimerültséggel és az őket ért sokkhatással. A barátokat, családtagokat és kollégákat, akiket az a megrázkódtatás ért, hogy elveszítették valakijüket, lelki segítségnyújtásban részesítették.

TÖBB MINT 800 ÖNKÉNTES LELKÉSZ összesen 130 EZER órányi segítséget nyújtott a GROUND ZERÓNÁL

A katasztrófakezelés végeztével a New York-i tűzoltóság érdemérmet adott az önkéntes lelkészeknek, és más tisztviselőktől és városi vezetőktől is kaptak elismeréseket.

„A saját szememmel láttam, hogy mire volt szükség a World Trade Center helyszínén a szeptember 11-ét követő napokban és hetekben, és ezért szeretnék köszönetet mondani önöknek, a Szcientológia Egyháznak és az Egyház önkéntes lelkészeinek, akik közül sokan nagyon messziről jöttek, hogy segítsenek nekünk.

Az önkéntes lelkészek mindent beleadva és óriási segítő szándékkal dolgoztak a Ground Zerónál, segítve a mentőmunkások testi szenvedéseinek és szellemi terheinek enyhítésében. Az önkéntes lelkészek szervezettsége, gondoskodása és elhivatottsága példa nélkül álló volt, és ezt nagyra értékeljük. Mindazok, akik segítséget kaptak önöktől, sokáig emlékezni fognak rá. Végtelenül hálás vagyok az önkéntes lelkészeknek.”

osztályvezető, New York-i rendőrség, 2001. december

 

Forrás: Szcientológia.org.hu (A teljes cikkért kattints ide!) 

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr7713459661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.