A SZCIENTOLÓGIA VALLÁSI ÖRÖKSÉGE
2017. december 30. írta: Szcientológia objektíven

A SZCIENTOLÓGIA VALLÁSI ÖRÖKSÉGE

clouds-2709662_1920.jpg

Az az álom, hogy a világot jobb hellyé tegyék, a történelem során minden vallási mozgalmat áthatott. Időtlen idők óta a vallás volt az elsődleges civilizáló hatás e bolygón.

Annak tudása, hogy az ember szellemi lény, egyidős az emberi fajjal. Csak az utóbbi időben, a nyugati világból származó pszichológia megjelenésével merültek fel elképzelések arról, hogy az ember nem több, mint egy állat, inger-reakció mechanizmus. Ezek a kijelentések szemben állnak minden olyan vallási hagyománnyal, amely a “lélekről”, “szellemről” vagy “életerőről” beszél, s ezzel felölel egy olyan hitet, amelyet minden civilizált ember magáénak vall.

A Szcientológia vallás éppen ezt, az ember szellemi azonosságáért folytatott kutatás hagyományát követi. A Szcientológiában úgy tartjuk, hogy az egyén maga egy szellemi lény, egy thetán. A kifejezés eredete egy görög szimbólum vagy betű, a théta, amely sokáig a gondolat vagy lélek szimbóluma volt. Ily módon a Szcientológia – noha új vallási mozgalom – örökli a gondolkodó embernek a történelem kezdetétől fennálló ismeretét, miszerint az ember szellemi lény, aki arra törekszik, hogy megértse az életet és javítson rajta. Hosszú volt a kutatás, de a Szcientológiában immár megvannak a válaszok, és elérhetőek mindenki számára, aki el szeretné érni őket.

Forrás: mia.szcientologia.org (további inromációért kattints ide)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr5513535081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása