A 4+1 ok, amiért ennyire ádázul gyalázkodnak a Szcientológia ellenségei
2017. november 07. írta: Szcientológia objektíven

A 4+1 ok, amiért ennyire ádázul gyalázkodnak a Szcientológia ellenségei

Tények és tévhitek rovat

okok.jpg

Az utóbbi napok történései után sok szcientológusnak volt pár kisebb-nagyobb beszélgetése olyan, hozzá közel álló személyekkel, akikhez eljutottak az egyház elleni nemtelen támadások hírei. E beszélgetések végén, mikor a szcientológus rokona vagy ismerőse már képbe került a valódi helyzettel kapcsolatban, rendre megkérdik, hogy

„Jó, jó! De miért támadják olyan sokan a Szcientológiát?”

Mivel ez egy logikus, jogos és visszatérő kérdés, gondoltuk csokorba foglaljuk a legfontosabb okokat. Ám, mielőtt rátérnénk a címben vállalt „4+1 ok” kifejtésére, el kell árulnunk egy igazi titkot.

A Szcientológiát ténylegesen nem sokan támadják.

Valójában nagyon kevesen vannak.

Sok közöttük viszont befolyásos bűnöző, nagyhatalmú oligarcha és politikus, akik folyamatosan pénzelik, és így gyakran elnyújtják ezeket a támadásokat. Ezek a figurák nem szeretik azokat a csoportokat, akik csökkenthetik a hatalmuk erejét.

1. Néhányan kétségbeesetten támadják a Szcientológiát, mert a szcientológusok kérlelhetetlenül harcolnak a pszichiátria brutális módszerei ellen.

 

Ez a legismertebb ok. Sokan ezt nehezen értik meg. Pedig a Szcientológia és a pszichiátria közti kibékíthetetlen ellentét azok alaptermészetéből fakad.

A pszichiátria alaptanai szerint (bár szó szerint lélekgyógyászatot jelent) nincs (!) lélek, ezért a testen keresztül: agysebészet (lobotómia), elektrosokk és a test idegrendszerének vegyi úton történő manipulációja révén (pszichiátriai drogok) akarja „kezelni” az ember érzelmeit és gondolatait. A szcientológusok meggyőződése, hogy a lélek a test fölött áll, ezért e módszereket barbár, lelket nyomorító cselekedeteknek tartják, és következetesen hallatják a hangjukat ellene. Így általában, mikor a Szcientológiát támadás éri, már nem csodálkoznak, hogy rendre kiderül: egy pszichiáter, vagy egy pszichiáterektől súlyosan függő pszichiátriai kezelt van a háttérben. Ráadásul e pszichiátereket a Föld jelenleg egyik leghatalmasabb lobbija, a gyógyszergyártó lobbi tartja el, és pénzel bárkit, aki nem riad vissza semmitől, hogy visszaszorítsa a profitjukat veszélyeztető szcientológusokat.

2. Vannak, akik dühödten támadják a Szcientológiát, mert nehezményezik, hogy aki szcientológussá válik, kikerül az „energiavámpírok” hatása alól.

 

Egy ember minél többet tanulmányozta a Szcientológia tanait, annál inkább rendelkezik azzal a tudással, hogy képes felismerni az olyan személyiségtípusú embereket és megvédeni magát tőlük, akik rosszindulatúan rátelepszenek a másikra, akik leszívják az energiáit, akikkel bármilyen kapcsolatban állva az ember kisebbnek, szerencsétlenebbnek érzi magát. Ám a Szcientológia Egyház ezzel gyakran váltja ki ezeknek az alakoknak a haragját, akik aztán bosszúért kiáltanak. Bosszúért minden áron, nem riadva vissza semmilyen hazugságtól, rosszindulatú pletykától, mivel komoly veszteségként élik meg, mikor egy-egy ismerősük, „barátjuk” vagy rokonuk a Szcientológiában tanult egyszerű tudás alkalmazásával kikerül a hatásuk alól.

3. Egy bizonyos kultúrkör cinikusan támadja a Szcientológiát, mert a szcientológusok valóban hatékonyan lépnek fel a droghasználat minden formája ellen.

 

A drogok egyre szabadabb használatának „eszméjét” sajnos ma már nem csak a kábítószerkereskedő bűnözők, hanem az értelmiség egy jelentős rétege is magáénak vallja. Az utóbbi évtizedekben sikerült a kultúra számos, egyébként tehetséges képviselőjével elhitetni, hogy a drogok, különösen az úgynevezett könnyű drogok általános használata valamiféle szabadságeszmény megvalósulásához vezet. Maguk is drogfogyasztókká, páran alkalmi terjesztőkké váltak, ezért, aki a drog újában áll, azt ellenségnek tekintik. Így számos ilyen, a droghasználat továbbterjedésében érdekelt értelmiségi által szerkesztett médium gyakran áll be a szcientológusokról hazugságokat és csúsztatásokat terjesztő egyének mögé.

4. Páran azért merik durván megtámadni a Szcientológiát, mert a szcientológusok függetlenek minden politikai és gazdasági lobbi mögött álló eszmerendszertől.

 

A Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy az minden körülmények között megőrizze a tisztaságát, ne lehessen az idők során manipulálni, különféle érdekek szolgálatába állítani, hogy a Szcientológia elkerülje azt, ami megannyi szabadságmozgalommal fordult már elő a történelem során. Ám e szabadságnak ára van: a szcientológusok mögött nincsenek megakonszernek, nincsenek kormányzati milliárdok. Így kénytelen eltartani magát, és kénytelen a saját erejéből megküzdeni a támadásokkal szemben. Ez természetesen néha azzal jár, hogy egy-egy gyávább ellensége túl arrogánssá válik, mert azt hiszi, a szcientológusokkal mindent meg lehet tenni következmények nélkül.

+1 Egy bizonyos embertípus pedig összezavarodottan támadja a Szcientológiát, mert az összeesküvés elméletek hívőinek egy része készpénznek hisz mindent, amit a neten olvas.

Talán ez a támadási forma a legabszurdabb, mivel ez többnyire becsületes, bár kissé megzavarodott, frusztrált emberektől jön, és a korábban említett okok járulékos következményének tekinthető. Különösen ebben az átmeneti korszakban, amikor az internet már a hétköznapok része, de még sokan vannak, akik nem bele születtek, így úgy élnek meg bármit, amit az interneten olvasnak, mintha az egy felelős szerkesztő által ellenőrzött adat lenne, és ha több portálon látják ugyanazt, azt hiszik, hogy ez már tény. A szcientológusok, mint ahogy a korábbi pontokban leírtuk, keményen szembeállnak azzal, amivel sajnos néha szemben kell állni, így van pár haragosuk, akikre ezek az internetfüggő, többnyire magukat a társadalom fő sodrából kirekesztettnek érző emberek rátapadnak. Az elméleteik újabb igazolását látják a Szcientológiát „leleplező” írásokban, és nem veszik észre, hogy mély meggyőződéssel terjesztenek légből kapott rágalmakat.

Forrás: www.szcientologianeked.com

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr4113202267
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása