NYILASOK, HÓHÉROK, LABANCOK ÉS KOMMUNISTÁK A BUDAPESTI FELVONULÁSON
2017. december 30. írta: Szcientológia objektíven

NYILASOK, HÓHÉROK, LABANCOK ÉS KOMMUNISTÁK A BUDAPESTI FELVONULÁSON

sandor-palota-szcientologia-demonstracio.jpg

dec 18, 2017

A december 10-i Emberi Jogok világnapja alkalmából látványos tüntetést szerveztek a szcientológus hívek. A Deák tértől a Köztársasági Elnöki Palotáig tartott a békés séta, mely során az összetartó közösség a vallások üldözésének katasztrofális következményeire hívta fel a figyelmet.

A demonstrációt Vojtilla Tímea nyitotta meg. „Nem fogjuk tolerálni a vallásszabadság vagy bármely jog megsértését, és addig fogunk felszólalni, amíg az emberi jogok ténnyé válnak és nem csupán szavak egy papíron.” – jelentette ki, arra utalva, hogy a világon legelőször Tordán nyilvánították ki a vallásszabadságot.

vojtilla-timea-szcientologia-tuntetes.jpg

„Nem fogjuk tolerálni a vallásszabadság vagy bármely jog megsértését, és addig fogunk felszólalni, amíg az emberi jogok ténnyé válnak és nem csupán szavak egy papíron.”

Ezután Nemere István, az egyik legtöbbet publikált író szavai emlékeztettek arra, hogy a művészek szabadságvágya mindig is erőteljes volt.

A 28 országból érkezett tömeghez a Dél-Amerika-szerte híres színésznő és korábbi Miss Venezuela, Ruddy Rodriguez is csatlakozott.

“Egy olyan világot érdemlünk, melyben béke, tolerancia és teljes szabadság honol, és ma minden gyermek, nő és férfi szabadságáért vonulunk fel.” – a tévésztár ezen szavaival indult útnak az emberáradat a várba.

ruddy-rodriguez.jpg

“Egy olyan világot érdemlünk, melyben béke, tolerancia és teljes szabadság honol, és ma minden gyermek, nő és férfi szabadságáért vonulunk fel.”

A séta alatt különböző élőképek színesítették a Lánchídon is átívelő, hosszú sort, melynek célja az volt, hogy felhívja a közvélemény figyelmét arra, hogy ami ma történik, kísértetiesen hasonlít korábbi hasonló eseményekre.

A hóhérok által vezetett boszorkányjelmezesek, a láncra vert református papok és a nyilasok által kísért csíkosruhások mind a történelem olyan szégyenfoltjait jelenítették meg, amelyeknek minden egyes esetben katasztrófa lett a vége.

szcientologusok-menetelese.jpg

A menet a Deák Ferenc térről a Lánchídon keresztül a Sándor-palotához érkezett

A Sándor-palotához érve Miklovicz Attila, a Szcientológia Egyház szóvivője beszélt a tömeghez: „Ha tudjuk, hogy az ember fél az ismeretlentől, akkor helyénvaló-e a mindenkori hatalom részéről, hogy nem eloszlatni akarja az emberek félelmét, hanem kihasználja ezt a félelmet arra, hogy gyűlöletet keltsen faji, etnikai vagy vallási alapon?”

Miklovicz Attila beszédének legfőbb üzenete – a szcientológusok értékrendjéhez méltóan – a remény üzenetével fejeződött be:

„Hiszünk abban, hogy a történelemnek nem kell megismételnie önmagát. Hiszünk abban, hogy az ember képes megváltozni, és képes elérni a teljes szellemi szabadságot.”

Ezt követően a hívők küldötte belépett a Köztársasági Elnöki Palotába, hogy a békés párbeszéd jelentőségét hangsúlyozó levelüket átnyújtsa a köztársasági elnök számára. Adventi Ajándékként pedig átadta Az út a boldogsághoz című könyv díszkiadását, mely tükrözi, hogy a szcientológus hívők milyen iránymutatások alapján igyekeznek élni.

elnoki-palota-szcientologus-tuntetes.jpg

A Köztársasági Elnök megkapta a szcientológusok nyilatkozatát és karácsonyi ajándékát is

A magyar szcientológusok az elmúlt 6 hét során a 13. alkalommal szerveztek békés demonstrációt, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy Magyarországon 69 évvel az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának elfogadása után erősen sérültek a jogok a szabad vallásgyakorlással kapcsolatban.

A hívek tudják, hogy addig kell folytatniuk békés demonstrációjukat, amíg üzenetük célba nem ér és üldöztetésük abba nem marad Magyarországon.

További fotók a demonstrációról:

https://szcientologianeked.com/galeriak/#2017-emberi-jogok-vilagnapja-demonstracio

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr7813535269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása