Egy teljes város gazdasága lendült fel Sam kiváló ötletétől
2019. január 29. írta: Szcientológia objektíven

Egy teljes város gazdasága lendült fel Sam kiváló ötletétől

Óvd és tedd jobbá a környezeted

Újabb kiváló példa, amelyet adoptálhatnánk kis hazánkba is, hiszen nem túl költséges, végtelenül kreatív, közösség-építő és vagány! Első látásra apróság, ami mindazonáltal egy teljes város lakosságának hozta meg a szerencséjét.

egy_teljes_va_ros_gazdasa_ga_lendu_lt_fel_sam_kiva_lo_o_tlete_to_l-01.jpg

A korábban nem túl ismert észak-angliai kisváros, Thirsk, az utóbbi 4 évben kiválóan pozícionálta magát a turisztikai térképen, néhány kalandos kedvű polgárának köszönhetően. Jómagam több alkalommal is látogatást tettem a városkában, ahol igen vendégszeretőek és a szokásosnál sokkal barátságosabbak a polgárok. 

Minden 2015-ben kezdődött, amikor egy helyi lakos, Samantha megtudta, hogy egy neves kerékpáros bajnokság, a Tour de Yorkshire fog keresztül robogni a városkájukon. A Facebookon összeszedett hát 100 helyi, kötni-horgolni tudó asszonyt, gyereket, serdülőt, férfit, és elmagyarázta tervét: "Készítsünk néhány zászlócskát, hogy kifüggesszük városkánk bizonyos pontjain, ahol el fognak haladni a versenyzők". A hír persze futótűz módjára terjedt, egyre kreatívabb ötletekkel álltak elő, és a 2016 áprilisában megrendezett bajnokság idejére a kis kommandó már 300 főből állt! 

egy_teljes_va_ros_gazdasa_ga_lendu_lt_fel_sam_kiva_lo_o_tlete_to_l-02.jpg

Hajnali 2-re beszélték meg a találkozót közvetlen a verseny előtt, sötét ruhát, maszkot öltöttek, és a 3 ºC-os hőmérsékletnek fittyet hányva, az éj leple alatt feldíszítették a várost. 

A Fonalbombázók bátor csapata kötött-horgolt alkotásokba öltöztette a fák törzseit, csodás díszek lógtak a faágakról, zászlócskákat rögzítettek a kerítésekre, és minden egyes boltos kapott egy, a tevékenységét jól szimbolizáló díszecskét, melyet gondosan a kilincsekre akasztgattak. 

egy_teljes_va_ros_gazdasa_ga_lendu_lt_fel_sam_kiva_lo_o_tlete_to_l-03.jpg

Másnap reggel a turisták, látogatók, helyi lakosok hamar felfedezték a változást, és mindenki izgatottan fényképezte a város utcácskáit, beszélgetéseket kezdeményeztek egymással még az idegenek is, és gyakorivá vált a mosoly, kacagás. 

Azóta semmi és senki sem állíthatja meg a Fonalbombázók Kommandóját, és az egész város folyton valamiféle izgatott, kedves hangulatban rezeg. Felnőtt emberek várakozással telve járnak körbe az utcákon, mint ahogy gyermekként várták a télapót, Jézuskát, és számolgatták a karácsonyfákat az ablakokban. 

Az egész kisváros átalakult, és minden üzleti tevékenység, mint hotel, étterem, kávézó felpezsdült, mert az egykori kevés figyelemre számot tartó vidék telis-tele van átutazókkal, turistákkal, akik semmi pénzért ki nem hagynák a csodálatos tapasztalatot. Valóban szép, semmi máshoz nem fogható emlék...

Szóval léteznek még csodák, csak teremtenünk kell a jobb világot, és bevonni másokat is ebbe az örömteli teremtésbe. 

Ez a példa művészi szintre emeli az "Óvd és tedd jobbá a környezeted!" elvét, amit Az Út a Boldogsághoz című útmutatóból a jobb élethez a kedves olvasó is megismerhet. A link alább megtalálható. 

Teremtsünk egy jobb világot, csaljunk mosolyt egymás és gyermekeink arcára! Megéri!

Források: https://www.visitthirsk.org.uk/pages/yarnbombers.php 

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr9514596090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása