A híres amerikai Broadway színész is felemelte a szavát a 21. századi Magyarország legnagyobb vallási üldöztetése ellen
2017. november 29. írta: Szcientológia objektíven

A híres amerikai Broadway színész is felemelte a szavát a 21. századi Magyarország legnagyobb vallási üldöztetése ellen

demonstra_cio_-jeff-pomerantz.jpg
Egy amerikai Broadway színész is csatlakozott a magyar szcientológusok vallásszabadságért vívott küzdelméhez. A békés demonstráció szombaton délután a Deák téren kezdődött. A hívők tiltakozásukat fejezték ki az egy hónapja kezdődött hatósági eljárások túlkapásai miatt.

A Magyarországon a Szcientológia Egyházzal kapcsolatos hatósági eljárásoknak immáron nemzetközi visszhangja is van. A számos külföldi demonstráción résztvevő Jeff Pomerantz, amerikai színész most hazánkba is ellátogatott, hogy részt tudjon venni az eddigi egyik legnagyobb tüntetésen.

A demonstrációt Vojtilla Tímea nyitotta meg, aki a hívők nevében elmondta: “12. alkalommal tüntetünk békésen. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy-két személy alantas, aljas, valamilyen személyes érdekből elkövetett akciója. Viszont elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ilyen személyek képesek a hatóságokat egy egyházra uszítani. Ez minden magyar állampolgár emberi jogait sérti. Szeretnénk ennek véget vetni.”

Az egyház szóvivője, Miklovicz Attila is felszólalt, aki az effajta üldözésre több történelmi példát is említett. Elmondta: “A Szcientológia Egyház Hitvallása tartalmazza, hogy hiszünk abban, hogy az ember alapvetően jó. Viszont az emberiség egy kis százaléka azt gondolja, hogy minden ember és mindenki az ellensége és mindenkit el kell pusztítania. Soha egyetlen egy etnikai tisztogatás, soha egyetlenegy faji alapon történő megkülönböztetés és soha egyetlenegy vallásháború nem vezetett semmilyen megoldásra.” 

“A Szcientológia Egyházat ugyanilyen alaptalan vádakkal illették már az Egyesült Államokban, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztráliában, Svédországban, Angliában és Németországban, amivel ma Magyarországon. Ezekben az országokban is egytől egyig kiderült, hogy ezek a vádak hazugságok, ugyanúgy, ahogy itt Magyarországon is ez kiderül.” – folytatta beszédét Miklovicz Attila.

Több mint 800 fő hallgatta a beszédeket

Ezután Jeff Pomerantz, amerikai Broadway színész szólt a tömeghez. Ő volt az, aki elsőként kapta meg a szcientológusok legmagasabb szintű elismerését, a szabadság-érdemérmet. “Amit a Szcientológiával tettek Magyarországon, az nem hű Magyarország nagyszerű tradíciójához. Amit mi készülünk tenni, az viszont hű Magyarország hagyományához.” – ezekkel a szavakkal a szívekben indult útjára a szcientológusok békés szabadságharca.

Ezután a mintegy nyolcszáz szcientológusból álló tömeg békésen átvonult a Deák térről a Váci úton álló egyik szállodához, ahol megtartották a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének rendezvényét. A demonstrálók 1 km hosszú sort alkottak, így a gépjárműforgalom egy időre leállt a Deák téren, az Oktogonnál és a Nyugati Pályaudvar környékén, amelyért a szervezők ezúton is köszönik az autósok türelmét.

a-mintegy-nyolcsza_z-szcientolo_gusbo_l-a_llo_-to_meg-be_ke_sen-a_tvonult-a-dea_k-te_rro_l-a-va_ci-u_ton-a_llo_-egyik-sza_lloda_hoz.jpg

A mintegy nyolcszáz szcientológusból álló tömeg békésen átvonult a Deák térről a Váci úton álló egyik szállodához.


Forrás: SzcientologiaNeked

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr4413404955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása