Mivel foglalkozik a Szcientológia?
2017. december 30. írta: Szcientológia objektíven

Mivel foglalkozik a Szcientológia?

town-sign-1699981_1920.jpg

A Szcientológia egy vallás, amelyet L. Ron Hubbard fejlesztett ki, és amely az ember valódi szellemi természetének és önmagához, családjához, csoportokhoz, emberiséghez, minden életformához, a fizikai univerzumhoz, a szellemi univerzumhoz és a Legfelsőbb Lényhez vagy végtelenhez való viszonyának teljes és biztos megértéséhez kínál pontos útvonalat.

A Szcientológia a szellemmel foglalkozik – nem egyszerűen a testtel vagy az elmével – és hiszi, hogy az ember jóval több, mint saját környezetének vagy génjeinek a terméke.

A Szcientológia bizonyos alapvető igazságokból kiinduló tudásanyagot ölel fel. Ezek közül az elsődlegesek a következők:

Az ember halhatatlan szellemi lény.

Egyetlen életnél jóval messzebbre nyúlnak a tapasztalatai.

A képességei határtalanok, még ha jelenleg nincs is ennek tudatában.

Továbbá a Szcientológia szerint az ember alapvetően jó, szellemi megváltása saját magán és társain múlik, valamint azon, hogy testvéri viszonyba kerül-e az univerzummal.

A Szcientológia nem dogmatikus vallás, amelyben azt kérik az embertől, hogy bármiben higgyen. Az egyén úgy fedezi fel önmagának azt, hogy a Szcientológia működik, hogy alkalmazza annak alapelveit, és megfigyeli vagy tapasztalja az eredményeit.

A Szcientológia legvégső célja az igazi szellemi felvilágosodás és szabadság az egyén számára. 

Forrás: mia.szcientolgogia.org (további információért kattints ide)

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr7813535127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása