Miért hivatkoznak a Szcientológiára egyházként?
2018. június 25. írta: Szcientológia objektíven

Miért hivatkoznak a Szcientológiára egyházként?

A Szcientológia az emberi szellem felszabadításával, magasabb létállapotok elérésével foglalkozik, mely vallásos gyakorlatokon keresztül érhető el. A szcientológusok a Szicentológia vallási tanításait az 1950-es évek óta gyakorolják, és úgy döntöttek, hogy egyházat alapítanak, mert ez írja le a legjobban a tevékenységüket. Az első Szcientológia egyházat 1954-ben jegyezték be.

Modern szóhasználat szerint, amikor például a buddhista vagy a muszlim egyházról beszélünk, ezzel egy bizonyos vallási tanításon osztozó hívők összességére utalunk.

A Szcientológia Egyház vallásos tanításait L. Ron Hubbard Szcientológia tárgyú írásai és felvett beszédei együttesen alkotják.

Az egyház tehát hívők közössége, akik szent tanok és vallásos gyakorlatok közös rendszerét teszik magukévá, amelyekkel az élet legvégső problémáit akarják legyőzni. Ennek tükrében a Szcientológiára az egyház szó használata a helyénvaló.

Hogyan működik a Szcientológia Egyház más országokban?

A Szcientológia elismert vallás szerte a világon.

Az egyház mindenhol, ahol hivatalos formába szerveződik, vallásos célú nonprofit társaságként jelenti be a tevékenységét az adott ország törvényeinek megfelelően, azokat az országokat leszámítva, ahol ilyen regisztráció nem lehetséges. A jogi rendszer országról országra gyakran jelentősen különbözik. Némely állam hivatalos jegyzéket vezet a vallásos szerveződésekről, amelybe minden csoport köteles felvetetni magát, és köteles megfelelni bizonyos feltételeknek.

Más államok ezzel ellentétes nézőpontra helyezkednek, és kifejezetten tiltják az elfogadott vallásokat nyilvántartó hivatalos listák készítését, minthogy elveik szerint a vallások ügye nem tartozik az államhatalom hatáskörébe. A Szcientológia Egyháznak 184 különböző országban több mint 11000 szervezete van.

Minden évben 4,4 millió új embert üdvözöl. Mindenhol a helyi törvényeket betartva, a vallásügyi törvényeknek megfelelően állnak a hívők rendelkezésére az orgok (szervezetek), missziók és a kisebb csoportok.

Mára már több mint 9000 Szcientológia szervezet található világszerte

church-of-scientology-berlin-exterior-night_o8m0900.jpg

Berlini ORG

church-of-scientology-london-opening-ribbon-pull_sly_9539.jpg

ORG Amsterdamban,

amsterdam_church-of-scientology-dusk-exterior-3-quarter_mg_3900-a4c1d248.jpg

és Londonban

nemet_legfelsobb_birosag_dontes.jpg

A Német bíróság több ízben elismerte a Szcientológia vallásos mivoltát.

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr6114069249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása