A RIPOST HAZUGSÁGOKAT ÍRT LE EGY SZCIENTOLÓGUSRÓL, AKI PERT NYERT VELE SZEMBEN
2017. november 30. írta: Szcientológia objektíven

A RIPOST HAZUGSÁGOKAT ÍRT LE EGY SZCIENTOLÓGUSRÓL, AKI PERT NYERT VELE SZEMBEN

pert-nyert.jpg

 

A jogerőre emelkedett bírói határozat helyreigazításra kötelezte a lapot.

A Ripost nevű bulvárlap 2017. februárjában egy szcientológusról, azért hogy lejárassa őt, azt írta, hogy a veronai buszbalesetesek hozzátartozóit „üzenetekkel bombázta, pszichológusnak adta ki magát és be akarta őket hálózni”.

A szcientológus azonnal bírósághoz fordult az ügyben, és a Fővárosi Törvényszék a 2017. április 7-i 40.P.21.358/2017/4. és a 40.P.21.357/2017/5. számú ítéleteiben a mind papíron, mind az interneten megjelentetett írással kapcsolatban 8 napon belüli helyreigazításra kötelezte a lapot.

A szcientológust egy titkosított Facebook csoportban említették meg a balesettel kapcsolatban, és ez az apró információ elég volt ahhoz, hogy a bulvárlap tudomást szerezzen a  bejegyzésről, és cifra történetet kerekítsen a szcientológus becsmérléséhez. Az illető szcientológus egyetlen esetben sem követett el olyan, vagy hasonló tettet, mint amit a Ripost tényként közölt róla.

Az ügy azért is aggályos, mert a Ripost által kitalált hazugságok terjedését fokozza, hogy a Ripost „információit” a média más prominens képviselői is gyanútlanul átveszik és leközlik, mint ahogy a megjelenést követő napokban ez meg is történt, hivatkozva a hazug forrásra.

Nyilvánvaló, hogy a Ripost törekvései mögött Szcientológia-ellenes lejárató kampány és koncepció húzódik meg, és ezért számukra rendjén való, hogy valóságalapot nélkülöző híreket találjanak ki, és azt közöljék olvasóikkal. Céljuk nem volt kétséges: a Szcientológia Egyház lejáratása azáltal, hogy egyik tisztelt tagját rossz hírbe hozzák.

Azonban a bíróság kimondta, hogy a lap hazugságokat állított.

A Ripost legutóbbi hazugságáradata (RIPOST vs TÉNYEK) vélhetően újabb helyreigazítások sorozatát fogja eredményezni a bíróságon.

A kérdés már csak az, hogy a törvények figyelmen kívül hagyásáról ismert bulvárlapnál a végrehajtást is el kell-e rendelni az ítélet be nem tartása miatt.

Forrás: Miazigazság

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr4713407727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása