A Brüsszeli Bíróság is ejtette a Szcientológia Egyház elleni megalapozatlan vádakat
2017. december 30. írta: Szcientológia objektíven

A Brüsszeli Bíróság is ejtette a Szcientológia Egyház elleni megalapozatlan vádakat

brusszeli-birosag.jpg

2017. április 9.

Nem csak a Szcientológia munkatársak ártatlansága vagy bűnössége volt a tétje ennek a tárgyalásnak, hanem egy alapvető Emberi Jog, a vallásszabadság is.

A Brüsszeli Bíróság minden kétséget kizáróan ejtette a vádakat a belga Szcientológia Egyház és annak 11 munkatársa ellen.

Yves Régimont Főbíró a következőket jegyezte meg:

„Az egész eljárást elfogadhatatlannak ítélem a pártatlan tárgyaláshoz való jog komoly és jóvátehetetlen megsértése miatt.”

A bíróság továbbá erősen elmarasztalta az ügyészt és a nyomozókat a Szcientológia és a Szcientológusok iránt tanúsított előítéleteik miatt. Szóvá tette, hogy hiányzott az objektivitás a hozzáállásukból, amivel megsértették a belga törvényeket, illetve az Emberi Jogok Európai Egyezménye 6. cikkének 1. pontját is, miszerint mindenkinek joga van arra, hogy ügyét a törvény által létrehozott független és pártatlan bíróság tisztességesen, nyilvánosan és ésszerű időn belül tárgyalja.

Az egyház és munkatársai ellen az ügyész a következő vádakat terjesztette elő: csalás, zsarolás, bűnöző vállalkozás. A bíró viszont úgy találta, hogy ezek a vádak „hiányosak, zavarosak, ellentmondóak, következetlenek, gyengék, nem precízek és nem egyértelműek.”

A bíróság úgy határozott, hogy az egész eljárás nem a tények megvizsgálásán, hanem feltételezéseken és előítéleteken alapult, amik nem voltak jogosak és alaposan megsértették a pártatlan és objektív bírósági tárgyalások menetét. Így minden vádat ejtettek a Szcientológia Egyház és a 11 Szcientológus munkatárs ellen.

Ez nem az első eset, hogy a Szcientológia Egyházat tüzetes átvilágításnak vetik alá. 1993-ban az Amerikai Adóhatóság (IRS) egy két évig tartó kimerítő kivizsgálást hajtott végre az amerikai Szcientológia Egyházon és vezetőin és azt találta, hogy az egyház csakis jótékonysági kereteken belül működik és megfelel az egyházi működés elvárásainak, ezért teljesen adómentessé nyilvánította.  

A Szcientológiát L. Ron Hubbard amerikai filozófus és humanitárius hozta létre, azzal a céllal, hogy módszereivel megoldásokat nyújtson az egyén és a társadalom olyan problémáira, mint háború, bűnözés, erkölcstelenség, írástudatlanság, drogok.

Mára a Szcientológia mondhatni a Föld egyik legdinamikusabban fejlődő vallásává nőtte ki magát. Követői az egyház elveit vallva rengeteg munkát végeznek a fent említett társadalmi problémák kezelésének céljából.

Forrás: SzcientológiaNeked

A bejegyzés trackback címe:

https://scientology.blog.hu/api/trackback/id/tr1213534981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása